Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
ARTICLES Dret tecnològic

Avís de l'AEPD a les PIMES sobre l'adequació al reglament general de protecció de dades

Avís de l'AEPD a les PIMES sobre l'adequació al reglament general de protecció de dades

L'informem de l'Agència Espanyola de Protecció de dades (AEPD) ha llançat un avís per a les PIMES en el qual informa de la mala praxi d'algunes empreses que ofereixen el servei d'adequació del Reglament General de Protecció de dades.

L'AEPD ha detectat que s'està produint una oferta de serveis per part de determinades empreses que ofereixen l'adequació al RGPD amb càrrec a programes de formació per a empleats, o altres pràctiques similars, que s'han denominat "a cost zero".

A part de la possible irregularitat d'aquest servei i de les sancions a què es pot enfrontar l'empresa per l'ús indegut dels programes de formació, no s'assegura el compliment de la normativa, ja que únicament consisteix a lliurar al client una documentació que compleix de forma, però no de fons, amb la normativa. En aquest cas, sí que ens trobaríem amb una falta d'adequació al RGPD, pel que animem a les PIMES a que no es deixin influenciar per professionals que no ofereixen una informació seriosa i un servei de qualitat.

Finalment, l'AEPD recorda que no ha donat autorització per a l'ús del seu nom, logotip o qualsevol altre signe distintiu per part de tercers i, en particular a cap empresa que ofereixi serveis com els descrits en el paràgraf anterior.

Esperem que la informació facilitada hagi estat del seu interès. Estem a la seva disposició per a qualsevol dubte o consulta que es pugui presentar, recordant-los que des Sensus els podem oferir un servei d'adequació al RGPD professional i de qualitat.

NURIA HUETE CARBALLO

Nuria Huete Carballo

Sòcia - Àrea Jurídica |

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UAB. Més de 20 anys d'experiència com a advocada en dret civil i administratiu. Especialitzada en dret immobiliari, successions (herències i testaments) i urbanisme.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]