Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
ARTICLES Àrea laboral

Control a les retribucions igualitàries

Control a les retribucions igualitàries

Les treballadores que tinguin una sentència favorable on ratifiqui que s'ha patit discriminació salarial podran rebre el salari que han perdut durant el temps que s'ha estat objecte d'aquesta discriminació. La inclusió d'aquesta mesura suposaria l'adaptació dels articles de l'Estatut dels Treballadors que fan referència a la discriminació laboral.

Aquesta mesura comportarà que les empreses, per aportar una informació transparent, hauran d'explicitar les retribucions segons la tipologia dels llocs de treball. En aquesta línia, es pretén que els convenis evitin les clàusules salarials que beneficien normalment als homes i perjudiquen les dones especialment quan tenen fills a causa que sobre elles segueixen recaient les cures. Es tracta així de reformular conceptes com, per exemple, ladisponibilitat horària o nocturnitat. També es determina queels plans d'igualtat s'haurà d'incloure mesures perquè la maternitat o paternitat no doni lloc a diferències retributives.

Aquesta proposta també inclou la realització d’auditories a les empreses per verificar que compleixen amb el pla d'igualtat, i l’establiment de sancions per a les quals no ho facin. (Indicat a les empreses amb més de 250 treballadors, ja que en l'actualitat són les que deuen tenir un pla d'igualtat tot i que tant des dels sindicats com des de les propostes que han començat a debatre al Congrés dels Diputats es demana que s'apliqui també a les pimes de més de 25 treballadors).

Donada aquesta mesura des del departament laboral creiem oportú realitzar una anàlisi preventiu pel compliment de la nova regulació i examinar que les retribucions de la seva empresa compleixen amb tots els criteris d’igualtat per evitar així possibles sancions.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]