Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
ARTICLES Àrea laboral

Conveni de Seguretat Social entre l'Estat Espanyol i la Xina

Conveni de Seguretat Social entre l'Estat Espanyol i la Xina

Avui dia 20 de març de 2018 entra en vigor el conveni de Seguretat Social entre l’Estat Espanyol i la República Popular de la Xina que es va signar a Bad Neuenahr el 19 de maig de 2017 i ha estat publicat al BOE de data 16 de març de 2018.

El Conveni s'aplica a totes les persones subjectes a les legislacions de Seguretat Social dels dos països, en concret es refereix als treballadors per compte aliè de qualsevol nacionalitat.

Conveni serà aplicable a les legislacions relatives als règims de seguretatsocial:

Pel que fa a l’Estat Espanyol:

  • Les pensions contributives de treballadors per compte aliè del Sistema de Seguretat Social, excepte les degudes a accidents de treball o malalties professionals.
  • Cotitzacions i prestacions d'atur per a treballadors per compte aliè
  • Assegurança bàsica de vellesa per a treballadors per compte aliè
  • Assegurançad'atur.

Respecte a la Xina:

Treballadors desplaçats des de l’Estat Espanyol a la Xina

Els treballadors per compte d'altri, que exerceixen la seva activitat en una empresa espanyola i que són desplaçats per aquesta a realitzar temporalment la seva activitat a la Xina, per seguir subjectes a la Seguretat Social espanyola han de sollicitar, davant de qualsevol Direcció Provincial de la Tresoreria General de la seguretat Social o administracions d'aquesta, l'expedició del formulari ES / CN-1 "Certificat de legislació aplicable".En aquest sentit es certifica que el treballador continua sotmès a la legislació espanyola de Seguretat Social durant el desplaçament en aquest país, i en conseqüència, està exempt de cotitzar a la Seguretat Social xinesa, pel que fa a les legislacions recollides en el Conveni. És a dir, a la Xina estarà exempt del segur bàsic de vellesa i l'assegurança d'atur.

El termini màxim de la durada del desplaçament és de 72 mesos.

Treballadors desplaçats des dela Xina a l’Estat Espanyol

L’empresa espanyola haurà de tramitar el següent:

  • Sollicitar un codi de compte de cotització específic per als treballadors desplaçats de la Xina.
  • Sollicitar un número d'afiliació per al treballador.
  • Trametre a laTresoreria General de la Seguretat Social una còpia del formulari CN / ES.1, expedit per la institució xinesa.
  • Donar d'alta el treballador al CCC sollicitat per a l'aplicació del Conveni.
  • La data d'alta en la Seguretat Social espanyola ha de coincidir amb la data inicial del desplaçament indicada al formulari CN / ES.1
MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]