Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
ARTICLES Àrea laboral

Sentència d'interès: Determiniació horari en reducció de jornada per guarda legal

Sentència d'interès: Determiniació horari en reducció de jornada per guarda legal

El Tribunal Superior de Justícia Canària ha dictat sentència en referència a la modificació de l'horari laboral per la cura d’un menor.

Una empresa de telefonia ha d’indemnitzar per danys morals amb la quantia de 3.500€ a una teleoperadora a la qual no li va permetre modificar el seu horari laboral per lliurar tardes i caps de setmana i així poder cuidar del seu fill de sis mesos.

La demandant treballava en torn de tarda, amb una jornada de 35 hores setmanals des de 2013. El març de 2016, tres mesos abans que naixes el seu fill va demanar una reducció de jornada (fins a 20 hores). L’empresa va pactar un canvi temporal de jornada durant 2 anys mitjançant una “novació contractual”.

Però, no és fins al gener de 2017, quan el seu fill ja tenia sis mesos, que la treballadora reclama un canvi de torn, de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 hores, per cura d’un menor. És llavors quan l’empresa li nega allegant que el torn de matins està sobredimensionat i que el canvi plantejat implicaria un desequilibri en l'organització.

La sentència conclou, en primer lloc, que la manera utilitzada per l’empresa de pactar mitjançant un document de novació contractual és una irregularitat. L'empresa va privar a la persona treballadora a l'accés de prestacions familiars i altres beneficis laborals. I va obligar a judicialitzar el seu dret legítim a conciliar. La Sala considera acreditada l’existència de danys morals pel que fixa una indemnització 3.500€ a la persona treballadora.

En conclusió i tal com regula l’article 37 a l’Estatut dels Treballadors, tota persona treballadora té dret a reduir la seva jornada laboral per cuidar d’un fill quan sigui menor de dotze anys.

Un dels majors problemes a la reducció de jornada és en relació a l’elecció de l’horari en que es pugui gaudir la reducció, que podrà escollir el treballador sempre tenint en compte les següents especificacions;

  • La reducció ha de realitzar-se dins la jornada ordinària que realitza la persona treballadora.
  • La reducció ha de ser diària, és a dir, s’ha de reduir per igual l’horari de tots els dies de la seva jornada laboral.
  • No es poden reduir el número de dies.
  • La reducció de la jornada és entre un vuitè i un màxim de la meitat de la jornada que gaudeix amb una disminució proporcional del salari.

En relació amb l'indicat anteriorment, l'empresa no pot negar-se a la reducció de jornada sollicitada per la persona treballadora, encara que sí que podrà oposar-se a l'horari escollit pel treballador per raons productives i organitzatives.

Encara que a la pràctica, són poc els tribunals que han donat la raó a l’empresari, resulta més complicat que l'empresa acrediti la negativa d'escollir el torn de treball.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]