Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
ARTICLES Àrea laboral

Vaga feminista dia 8 de març de 2019

Vaga feminista dia 8 de març de 2019

Li informem sobre el marc de relacions laborals vinculades al dia 8 de març de 2019 amb dues convocatòries de vaga diferents.

Per una banda, la Confederació General del Treball (CGT), ha convocat una VAGA GENERAL de 24 hores. El sindicat UGT ha convocat una VAGA GENERAL de 24 hores amb aturades previstes de, com a mínim, dues hores a cadascun dels torns als centres de treball.

En segon lloc el sindicat CCOO ha convocat una VAGA PARCIAL, amb aturades de dues hores.

En aquest sentit el dret de vaga és un dret individual de cada amb els efectes de:

  • La suspensió del contracte de treball amb la conseqüent interrupció de les obligacions respectives de treballar i remunerar el treball.
  • Durant la durada de la vaga la persona treballadora es troba en situació d’alta especial a la Seguretat Social.
  • La persona treballadora vaguista no percep el salari corresponen al dia no treballat. El dret de vaga repercuteix tant sobre el salari base com sobre els complements salarials.
  • Es suspèn l’obligació de cotitzar per part de l’empresari i de la persona treballadora

En aquest sentit l’empresari podrà demanar si han participat en la vaga a efectes de la realització de descompte salarial i suspensió de les cotitzacions, sense que impliqui intromissió en la llibertat ideològica d’aquests. ( STS 1-10-1992)

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]