Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
ARTICLES Àrea laboral

Vaga general 21 de Febrer de 2019

Vaga general 21 de Febrer de 2019

Relacions laborals vinculades a la convocatòria de vaga general a Catalunya convocada pel sindicat Intersindical – CSC pel dia 21 de febrer de 2019.

En aquest sentit el dret de vaga és un dret individual de cada amb elsefectes de:

  • La suspensió del contracte de treball amb la conseqüent interrupció de les obligacions respectives de treballar i remunerar el treball.
  • Durant la durada de la vaga la persona treballadora es troba en situació d’alta especial a la Seguretat Social.Aquesta situació d’alta especial no és automàtica per la qual cosa s’ha de comunicar a la Seguretat Social la relació de treballadors que han exercit el dret de vaga en un termini de 3 dies posteriors a aquesta.

-El treballador vaguista no percep el salari corresponen al dia no treballat. El dret de vaga repercuteix tant sobre el salari base com sobre els complements salarials. Aquest descompte repercuteix també, proporcionalment, sobre la retribució dels descansos setmanals i les pagues extraordinàries.

-Es suspèn l’obligació de cotitzar per part de l’empresari i del propi treballador. El temps no cotitzat no computa a efectes de futures prestacions.

En aquest sentit l’empresari podrà demanar als treballadors si han participat en la vaga a efectes de la realització de descompte salarial i suspensió de les cotitzacions, sense que impliqui intromissió en la llibertat ideològica d’aquests. ( STS 1-10-1992)

Per aquest motiu sollicitem que, a efectes de poder comunicar la situació d’alta especial a la Seguretat Social i a procedir amb el descompte salarial i suspensió de cotització, abans del dia 25 de febrer de 2019ens faciliteu la relació nominal de treballadors que hagin realitzat vaga.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]