Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

L'Audiència Nacional avala descomptar de la jornada laboral les pauses per prendre el café o fumar

L'Audiència Nacional avala descomptar de la jornada laboral les pauses per prendre el café o fumar

L'Audiència Nacional defensa en una sentència coneguda aquest dimarts que una empresa pugui descomptar del càlcul efectiu de la jornada de les persones treballadores el temps que aquests fan servir a esmorzar, prendre un cafè o fumar.

En una sentència datada el desembre passat, la sala del Social de l'Audiència Nacional desestima una demanda, amb la qual mantenia un conflicte collectiu.

S’exigia que es declarés nul el còmput de temps derivat de la implantació de sistema de registre de jornada perquè no afectés les pauses per fumar, prendre cafè i esmorzar, que fins llavors s'integraven com a temps de treball dins de la jornada i no es fitxava ni es descomptava.

VIATGES DE TREBALL

També, que s'eliminés la decisió que el temps invertit en realitzar un viatge de treball no computi com a jornada laboral , i que la consideració d'hores extres fora únicament en els casos en què eren autoritzades per la direcció, i no per la sevarealització efectiva més enllà de la jornada ordinària.

L’Audiència sosté que amb anterioritat a la implantació del registre de jornada no ha quedat acreditat que existís condició, pacte o acord collectiu que impliqués que el temps emprat pels treballadors per desplaçar-se a una altra localitat i tornar el mateix dia es comptabilitzés com a jornada laboral .

Per contra, l'habitual era que pernoctessin a la ciutat de destí i tornessin a l'endemà, moment en què es reinicia la jornada laboral.

Pel que fa a les hores extres, l'Audiència Nacional ratifica que han d'estar autoritzades amb anterioritat, i que no n'hi ha prou amb fer-les i després reclamar el seu pagament .

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]