Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Acomiadament en situación d'IT, nul·litat o improcedència

Acomiadament en situación d'IT, nul·litat o improcedència

Aquesta circular té l’objectiu de clarificar la situació d’acomiadament en cas de persona treballador en situació de baixa mèdica.

El Tribunal Suprem va establir com a criteri jurisprudencial ,i com a norma general, la catalogació d’acomiadament en situació d’Incapacitat Temporal com improcedent. Així i tot, en certes ocasions, i quan es donen les circumstàncies fàctiques corresponents, l'alt tribunal ha modificat el seu criteri.

En primer lloc, la situació d'incapacitat temporal no dona lloc a l'extinció del contracte de treball directament, però això no vol dir que en aquesta situació la persona treballadora estigui blindat per ser acomiadada de l'empresa.

En l'actualitat, només és nul l'acomiadament d'un persona quan es realitza en virtut d'aquells supòsits en què la decisió extintiva de l'empresa tingués com a base fàctica algunes de les causes de discriminació o bé per conculcació de drets fonamentals i llibertats públiques. En el vigent IT es preveu com a causa de nul·litat la discapacitat, no així la malaltia, de cara a valorar una causa de discriminació.

De conformitat amb la jurisprudència del TS, encara que certament l'acomiadament pugui tenir un suport fàctic en una mesura de conveniència de l'empresari, l'acomiadament d'un treballador en situació d'IT quan no concorren factors o circumstàncies de segregació, no es considera constituent d'una actuació discriminatòria ni lesiva de drets fonamentals, i per tant serà catalogat com acomiadament improcedent, amb les indemnitzacions que s'estableixen en l'ET.

Per tant, llevat que s'aconsegueixi provar que hi hagi una discriminació per raó de la IT, la jurisprudencial és postura a favor de l'acomiadament improcedent davant la nul·litat d'aquest, ja que d'una altra manera, s'estaria blindant al treballador de manera indubtable, conculcant el dret a la gestió dels mitjans productius a l'empresa, dins dels quals hi ha el personal al seu càrrec.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]