Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Un acomiadament sense causa és improcedent i no nul

Un acomiadament sense causa és improcedent i no nul
"Els tribunals confirmen que un acomiadament sense causa és improcedent i no nul."

Es tracte d’un aclariment important sobre com classificar d’acomiadament d’una persona treballadora quan no hi ha causa aparent , ja que, depenent de la classificació el procediment és diferent.

En aquest cas, la persona treballadora va ser acomiadada per una baixa continuada i incompliment reiterat de les instruccions i procediment del seu lloc de treball.

Però, al no estar d’acord, es va impugnar la decisió i va sollicitar la nullitat de l’acomiadament.

El TSJC va assenyalar, segons la literalitat de l'escrit,
que “un acomiadament nul per frau de llei ha desaparegut del nostre ordenament jurídic i un acomiadament sense causa és un acomiadament improcedent i no nul".

Quan un acomiadament és declarat improcedent, l’empresari, en el termini de cinc dies des de la notificació de la sentència, haurà d’optar entre:

    • Readmetre el treballador en el seu mateix lloc de treball, havent de pagar-li els salaris de tramitació.
    • Pagar al treballador una indemnització de 45 dies de salari per any de servei (fins l’11/02/2012) i de 33 dies de salari per any de servei (des del 12/02/2012 en endavant), prorratejant-se per mesos els períodes de temps inferiors a un any, fins un màxim de 24 mensualitats (llevat els que haguessin iniciat la seva relació laboral abans de la reforma laboral, essent el seu topall màxim de 42 mensualitats).
MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]