Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Acumulació del permís per lactància

Acumulació del permís per lactància

La Sala del Social del Suprem ha dictat sentència donant la raó a la persona treballadora, ja que l'empresa demandada calculava l'acumulació del permís amb la mitja hora diària de reducció de jornada, en lloc de amb l'hora d'absència reconeguda en conveni.

L'Estatut dels Treballadors estableix el dret a un permís de lactància d'una hora diària d'absència del treball i permet substituir aquest dret per una reducció de jornada de mitja hora, en els termes previstos en la negociació collectiva o en l'acord a què arribi amb l'empresari respectant, si s'escau.

Mitjançant unificació de doctrina el TS ha fixat el dret dels treballadors a acumular en jornades completes el permís de lactància "quan el conveni collectiu ho disposi", i la necessitat de prendre les hores d'absència i no la reducció de jornada per calcular les jornades de permís.

Segons la negociació collectiva l'hora d'absència de treball pugui ser substituïda per una reducció de jornada en mitja hora. També pot establir que el permís sigui acumulat en jornades completes, al garantir també amb això la millor protecció i atenció del nadó, que és el que persegueix la norma. En ambdós supòsits el Conveni Collectiu pot fixar els termes d'aquestes opcions.

En tot cas i pel que fa a l'acumulació en jornades completes, aquesta ha de calcular-se, almenys, sobre l'hora d'absència i no sobre l'altra opció -de substitució per reducció de jornada.

La resolució exposa que el permís per lactància natural és un dret necessari relatiu, que es concreta en poder absentar-se del treball una hora, amb els increments proporcionals en casos de lactància múltiple.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]