Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Els autònoms societaris no poden compatibilizar el 100% de la jubilació amb la seva activitat

Els autònoms societaris no poden compatibilizar el 100% de la jubilació amb la seva activitat

La sentència del Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat que els autònoms societaris puguin cobrar el 100% de la sevapensió mentre estiguin treballant al seu negoci a través de la jubilació activa. Per al TS, només si l'ocupador és una persona física podrà compatibilitzar el 100% de la seva pensió amb les seves activitats per compte propi, sempre que tingui contractats a un o més persones treballadores

Un any després que el col·lectiu dels autònoms societaris s'anotés un tant històric, en aconseguir que se'ls reconeguésel dret a la Tarifa Plana en les mateixes condicions que als altres autònoms, la Justícia ha impedit a aquestes persones treballadores per compte pròpia cobrar el 100% de la pensió mentre estiguin al capdevant del seu negoci através de la jubilació activa, com sí que poden fer-ho els autònoms persona física.


En conseqüència: 


Així doncs, amb la decisió del Suprem impedeix que les persones treballadores autònomes que ocupen càrrecs de consellers o administradors d'una societat capitalista puguin continuar exercint aquesta activitat en els mateixos termes abans i després de la seva jubilació, sense efectuar ells mateixos cap contractació per compte d'altri, ni aplicar capaltra fórmula de foment d'ocupació, i percebre el 100% de la seva pensió de jubilació activa.


I afegeix el TS que això no trenca el principi d'igualtat de l'art. 14 de la constitució entre els autònoms societaris i els autònoms que no han constituït una societat perquè no són termes de comparació homogenis, ja que ni la jubilaciód'un autònom societari, afecta l'ocupació; ni ostenta la condició d'ocupador, que té la mercantil; ni respon amb els seuscontractats per l'empresa; a diferència del que passa amb els autònoms que desenvolupen la seva activitat actuantcom a persona física.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia - Laboralista

asampedro@sensusconsultoria.com

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com