Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Consultoria fiscal, comptable i gestió tributària

Brexit: Efectes fiscals en les operacions entre empreses del regne unit i de la UE

Brexit: Efectes fiscals en les operacions entre empreses del regne unit i de la UE

La pròrroga per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea finalitza el proper 31 d’octubre. Ara per ara, la sortida sense acord és l’escenari més probable i això comporta que les empreses han d’estar preparades per qualsevol contingència, donat que el Regne Unit deixarà de ser un país de la UE i passarà a ser considerat un tercer país.

Al passar a ser considerat un tercer país, les operacions amb trànsit de mercaderies hauran de despatxar-se davant l’autoritat duanera i això implica:

  • Formalitats duaneres havent de presentar a aquests efectes les declaracions duaneres amb possibles exigències de garanties per deutes duaners.
  • Drets de duana sobre els béns que entrin a la UE procedents del Regne Unit.
  • Podran aplicar-se prohibicions o restriccions a alguns béns , el que significa que es podran exigir certificats d’importació o exportació.

Les principals conseqüències fiscals que afectaran al trànsit de mercaderies entre la UE i el Regne Unit són les següents:

IVA IMPORTACIONS

Si a partir del 31 d’octubre de 2019 el Regne Unit passa a ser un tercer país, les adquisicions de mercaderies a aquest país seran considerades importacions i, com a tals, hauran de passar duana i quedaran subjectes al pagament de taxes i de l’IVA a la importació.

IVA EXPORTACIONS

La venda de mercaderies cap al Regne Unit estarà exempta d’IVA al considerar-se exportacions. Hauran de passar duana i la declaració duanera serà un dels mitjans de prova admesos per justificar l’exempció.

IVA DIFERIT

Per poder optar pel pagament diferit de l’IVA d’importació, és necessari presentar IVA mensual. Si la nostra empresa presenta IVA trimestral, podrà sollicitar la inscripció en el règim de devolució mensual (REDEME). Caldrà valorar en cada cas si és convenient o no sollicitar la inscripció,ja que la inclusió en aquest règim comportarà la inclusió en el Subministrament Immediat d’Informació (SII).

JORDI MASSAFRET TORRES

Jordi Massafret Torres

Soci | Àrea econòmica i financera

[email protected]

Llicenciat en Economia per la UB. Amb 30 anys d'experiència com a assessor integral d'empreses, principalment en l'àrea econòmica-financera i fiscal.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]