Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Pla contra l'abús de la contractació temporal i a temps parcial

Pla contra l'abús de la contractació temporal i a temps parcial

Benvolgut/da client/a,

Com ja havia succeït a l'agost de 2018 , entre agost i desembre d'aquest any el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social té previst posar en marxa una nova campanya contra el frau en la contractació temporal i contra la utilització irregular de la contractació a temps parcial .

Enviament de cartes i termini d’un mes per regularitzar

Per al desenvolupament dels plans la Inspecció planificarà actuacions en dues fases.

  • La primera fase de detecció de possibles situacions de frau es desenvoluparà tant en matèria de contractació temporal com de treball a temps parcial.

Les empreses amb possibles situacions de frau seran contactades per part de la Inspecció de Treball, informant-los de les dades obtingudes, instant-los a revisar la seva situació, i advertint-los de la realització d'actuacions inspectores de comprovació en cas de no regularització. Aquestes empreses tindran un termini d'un mes per dur a terme aquesta revisió i regularització.

  • La segona fase de comprovació s'implementarà a través de l'eina de lluita contra el frau de les modificacions que hagin estat realitzades respecte de la situació dels seus empleats, per les empreses que han rebut aquestes comunicacions.

Aquelles empreses que continuïn amb la situació inicial, o només l'hagin modificat parcialment, seran objecte d'una actuació per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social per a la comprovació, i adoptar les mesures que siguin preceptives després de l'anàlisi de cada situació .

La primera fase dels plans 2019 serà objecte de seguiment i avaluació durant el mes de gener de 2020 a la Comissió Permanent del Consell Rector i a la Comissió Permanent del Consell General de l'Organisme Estatal Inspecció de Treball i Seguretat Social.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]