Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Convenio especial de cotització pels afectats de la crisi

Convenio especial de cotització pels afectats de la crisi

Els treballadors desocupats en l'última crisi econòmica, amb edats compreses entre els 35 i els 43 anys, podran recuperar fins a un màxim de dos anys de cotitzacions socials per tal de millorar la seva futura pensió.

D'aquesta manera, els que tinguin entre 35 i 43 anys i van deixar de cotitzar per estar en la desocupació durant, almenys, tres anys, entre el 2 d'octubre de 2008 i l'1 de juliol de 2018, podran cotitzar, mitjançant quotes mensuals al seu càrrec, per a les prestacions d'incapacitat permanent, jubilació i mort i supervivència. Aquesta modalitat de conveni especial per a afectats per la crisi econòmica tindrà una vigència temporal, ja que s'extingirà una vegada transcorri el termini establert amb caràcter general perquè els que acreditin els requisits exigits el subscriguin.

Els beneficiaris podran recuperar fins a dos anys de cotització amb un coeficient reductor sobre el tipus de cotització per a la base corresponent. La Seguretat Social multiplicarà el tipus del 28,33% per 0,77. El resultat és que el tipus efectiu de cotització és del 21,81%. Per exemple, sobre una base mínima de 1.050 euros, l'aportació real del treballador serà de 281 euros al mes. Quantitat que fins i tot pot ser inferior amb la deducció fiscal que tenen els convenis especials amb la Seguretat Social. En principi, la Seguretat Social no té previsions sobre quants treballadors poden acollir-se a la mesura per recuperar les cotitzacions socials. La raó es que és té caràcter voluntari.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]