Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

COTITZACIONS AUTONOMS

A l’espera de la finalització de la tramitació parlamentària de la Proposició de Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom que es preveu per finalsd'aquest mes de juliol enviem adjunt algunes novetatsrespecte les cotitzacions dels treballadors autònoms.

La Llei 3/2017, de 27 de juny, de Pressupostos Generals de l'Estat ha establert un increment de la base mínima de cotització del 3% des de juliol de 2017. A la pràctica l'increment serà només de l'1,5% perquè els primers sis mesos ha estat congelada a l'espera dels pressupostos.

A partir deljuliol l’import de la base mínima de cotització serà de 919,80 euros mensuals, conseqüentment la quota a ingressar per aquelles persones que estiguin cotitzant per la base mínima de cotització s’incrementarà en 8 euros aquest mes de juliol (al peu adjuntem el quadre resum de les bases de cotització)

Per això, partint d'aquest raonament, dues sentències, un de 30 de gener de 2015 del TSJ de Madrid i l'altra, Sentència 327/2015 de 4 de maig del TSJ de Galícia, amb donen peu a poder sollicitar la bonificació a l'administració.

No obstant això, l’actuació de la Tresoreria General de la Seguretat Social està essent la manca del reconeixement i obligant a aquells que pretenguin bonificar d'aquesta tarifa plana a exercir una demanda judicial per aconseguir el reconeixement de la mateixa i, en conseqüència, l'abonament dels imports ingressats de més.

Quadre resum de les bases de cotització:

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

asampedro@sensusconsultoria.com

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com