Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Devolució del IRPF per la prestació de maternitat

Devolució del IRPF per la prestació de maternitat

El Tribunal Suprem ha dictat una sentencia declarant exemptes de tributacions les prestacions de maternitat de la Seguretat Social.

Segons la sentència del Suprem, la prestació per maternitat es pot considerar inclosa en un dels articles de la Llei de l'IRPF que fa referència a prestacions públiques percebudes per naixement, part múltiple, adopció, maternitat i fills a càrrec. Totes elles exemptes d'IRPF. A partir d'aquesta decisió, qualsevol recurs que estigui interposat a un tribunal per aquesta qüestió s'haurà de resoldre segons la doctrina legal que ha establert ara el Tribunal Suprem. Com a conseqüència les persones que han rebut la prestació en algun moment dels últims quatre anys tenen dret a la devolució de la quantia ja retinguda.

Tot i que la norma d'IRPF parla de prestacions de maternitat, no només les mares perceptores d'aquesta prestació podran instar la reclamació. També podran reclamar els pares que l'hagin percebut, perquè quan el pare gaudeix del període cedit per la mare, la prestació que ell percep segueix sent de maternitat.

PROCEDIMENT PER SOL·LICITAR-HO

1. Recalcular la declaració de la renda sense els ingressos exempts de la prestació per maternitat.

2. Presentar sol·licitud de rectificació i devolució d’ingressos indeguts per via administrativa

En cas de denegació per part de l'agencia tributaria;

3. Presentar recurs de reposició i reclamació Econòmica Administrativa al Tribunal Econòmic Administratiu Regional

4. Reclamació de l’import via judicial al Tribunal Suprem de Justícia

5. Presentar recurs contenciós administratiu

La sol·licitud de rectificació es pot demanar abans que passin quatre anys des del dia següent a la finalització del termini de presentació de la declaració reclamada o des del dia següent a la presentació de la declaració si es va presentar fora de termini.

Des de Sensus aconsellem a les persones afectades que sol·licitin la devolució. Per fer-ho és necessari que ens faciliteu la declaració de la renda i el certificat de la prestació per maternitat

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]