Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Sentència d'interès: Inici en dia laboral del gaudiment de permisos retribuïts

Sentència d'interès: Inici en dia laboral del gaudiment de permisos retribuïts

La sentència dictada per la Sala del Social del Tribunal Suprem determina la fixació de la data d'inici del període de gaudi d'alguns permisos regulats en l'art. 37.3 de la Llei de l'Estatut dels treballadors, en concret amb ocasió de matrimoni, naixement de fill i mort de familiar.

La sentència interpreta l'Estatut dels Treballadors (ET) i assenyala que "la rúbrica del precepte convencional 'permisos retribuïts' ens mostra que els permisos es concedeixen per al seu gaudi en dies laborables, ja que en dies festius no cal demanar-los perquè no es treballa ", un fet corroborat per la literalitat del conveni i de l'ET que parla de" absentar-se del treball amb dret a retribució ", fet que evidencia -segons els magistrats- que" el permís es dóna per absentar-se en dia laborable, ja que en dia festiu no cal ".

Per això faltar a la feina per una causa justificada, s'ha de dur a terme en dia laborables. Per això, el primer dia de permís en els supòsits previstos ha de ser el primer laborable que segueixi "(al) dia en què es produeix el fet que justifica el permís", si aquest no és dia laborable en el calendari del treballador.

El dictat pel Suprem afecta no només a les parts del litigi sinó que de manera indirecta ha de ser aplicada a tots els sectors laborals perquè els raonaments jurídics de la mateixa interpreten l'article 37.3 de l'Estatut dels Treballadors que és d'aplicació a totes les persones que treballen per compte d'altri.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]