Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Embargament de les indemnitzacions per acomiadament

Embargament de les indemnitzacions per acomiadament

La DGT aclareix com s'ha de fer el embargament sobre les quantitats percebudes per la persona treballadora en cas d'acomiadament

La Resolució Vinculant de Direcció general de Tributs, V0765-19 de 09 d'abril de 2019, analitza l'embargament a un treballador que causa baixa a l'empresa per acomiadament, el qual ha estat objecte d'impugnació per tal que es declari improcedent. Es planteja com ha d'executar-l'embargament sobre les quantitats percebudes com a indemnització.

Segons la normativa, per tributs, la indemnització per acomiadament, si escau, no tindria la consideració de salari i, en conseqüència, no es beneficiària dels límits de l’embarg recollits en l'article 607 de la LEC. En canvi si que es considera salari, i per tant subjecte als límits de de l’embarg de l'article 607 de la LEC la totalitat de les percepcions econòmiques que retribueixen el treball efectiu, o els períodes de descans computables com a treball.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]