Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Embargament de salari en cas de pagues extraordinàries prorratejades

Embargament de salari en cas de pagues extraordinàries prorratejades

La DGT aclareix com s'ha d'executar l'embargament de salari en el cas que hi hagi pagues extraordinàries prorratejades.

En el cas que les pagues extraordinàries es trobin prorratejades entre les 12 mensualitats de l'any, els límits de embargabilitat, de l'article 607 de la LEC, s'aplicaran sobre el salari mensual ordinari i la part prorratejada corresponent a la paga extraordinària.

Quan l'embargament comprengui percepcions futures encara no retribuïdes derivades d'un contracte de treball en vigor, únicament hauran de finalitzar les retencions a efectuar per part del pagador sobre aquelles, quan així li ho notifiqui l'òrgan de recaptació competent un cop cobert el dèbit.

Pel que fa a l'extinció del contracte de treball determinarà que no hi hagi percepcions futures encara no retribuïdes i que en conseqüència s'extingeixi l'embargament que recau sobre les mateixes.

En aquest sentit, cal assenyalar el deure general de collaboració del consultant amb els òrgans de l'Administració tributària competent, en particular, els deures d'informació respecte als successos dels salaris que es pretenen embargar, així com el sorgiment de nous salaris susceptibles d'embargament.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]