Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

L'empresa no pot imposar la data de les vacances de les persones treballadores (si abans no ho feian)

L'empresa no pot imposar la data de les vacances de les persones treballadores (si abans no ho feian)

El Tribunal Suprem ha dictat que l'empresa no pot imposar la data de vacances de lespersones treballadores si no es feia així abans.

El text del Suprem dona la raó a les persones treballadores d'una empresa de Màlaga i reconeix que l'empresa no pot suprimir, limitar ni restringir unilateralment les vacances de la plantilla.

Indica que d'acord amb la seva doctrina aquest benefici per la plantilla admès per l'empresa durant temps ha de considerar-se incorporat als drets dels treballadors. I que, a la tractar-se d'una "modificació substancial de condicions de treball" no pot canviar-se de forma unilateral, sinó només seguint el que estableix l'Estatut dels Treballadors per a aquests casos.

Aquesta norma ho autoritza només "quan hi hagi provades raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció". Es consideraran tals les que estiguin relacionades "amb la competitivitat, productivitat o organització tècnica o de la feina a l'empresa". A més, la llei estableix un procediment que inclou la consulta als treballadors.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]