Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Les empreses no poden eliminar les cistelles de nadal

Les empreses no poden eliminar les cistelles de nadal

El Tribunal Suprem considera que les cistelles de Nadal són un dret adquirit per les persones treballadores que no es pot eliminar de forma unilateral.

Segons la sentència feta pública aquest dilluns a la Sala del Social d'aquest òrgan, la supressió per causa excepcional en una anualitat concreta de l'enviament de la cistella no elimina el dret a la mateixa.

El Suprem explica que per apreciar que la cistella de Nadal és una condició més beneficiosa s'han de donar dues condicions: una successió dels actes sobre els quals es dona suport i una voluntat inequívoca de l'empresa com a origen de l'esmentada condició, que millora el marc legal o convencional aplicable.

No és la primera vegada que el Suprem es pronuncia en aquest sentit, ja que al menys en tres ocasions ha dictaminat igualment que les cistelles de Nadal amb una condició de treball que està incorporada a el contracte de treball de les persones treballadores afectades i obliga a la part creditora d'aquesta prestació -la empresa- com a part de el contingut d'aquest contracte.

No obstant això, com recull la pròpia sentència del Suprem, no pot fixar-se un criteri general per a tots els casos segons el qual el lliurament del cistell constitueixi sempre un dret adquirit com a condició més beneficiosa, o, per contra, una mera liberalitat de la empresa, de manera que el resultat de les solucions judicials pot ser divers en atenció a les característiques i la prova de les circumstàncies de cada cas.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]