Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

El 30 de Setembre finalitza el tercer període anual perquè els autònoms puguin canviar la seva base de cotització

El 30 de Setembre finalitza el tercer període anual perquè els autònoms puguin canviar la seva base de cotització

Els treballadors autònoms que vulguin modificar les seves bases de cotització tenen temps per fer-ho fins al 30 de setembre.

Després de les modificacions realitzades per la Llei 6/2017, de 24 d'octubre, de reformes urgents de l'Autonom, des de l'1 de gener de 2018, es pot sol·licitar el canvi de base de cotització, quatre vegades a l'any, amb els següents efectes:

a) 1 d'abril, si la sol·licitud es formula entre l'1 de gener i el 31 de març;

b) 1 de juliol, si la sol·licitud es formula entre l'1 d'abril i el 30 de juny;

c) 1 d'octubre, si la sol·licitud es formula entre l'1 de juliol i el 30 de setembre;

d) 1 de gener de l'any següent, si la sol·licitud es formula entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre.

Totes les sol·licituds que es vulguin

Segons la pàgina web de la Seguretat Social, el treballador autònom podrà realitzar tantes sol·licituds com vulgui, sent únicament l'última petició realitzada dins dels terminis indicats, la qual serà es la que es tindrà en compte, amb els efectes previstos. Al seu torn, a l'hora de fer la sol·licitud, l'autònom podrà triar la base de cotització que es trobi entre la qual estava cotitzant fins al límit màxim que els sigui aplicable, d'acord en tot cas amb el qual disposa l'ordre per què es desenvolupen les normes de cotització a la Seguretat Social vigent en cada moment.

Telemàticament

Per realitzar el canvi de base de cotització, la sol·licitud s'ha de fer de manera telemàtica a la seu electrònica de la Seguretat Social. A través d'aquesta funcionalitat, el sistema permet sol·licitar, per una banda i durant els mesos de gener i febrer, l'opció de canvi de base de cotització per als afiliats que haguessin tingut durant l'any natural anterior la base màxima permesa fins al moment. I també la Base propera, és a dir, una modificació de la base de cotització en qualsevol dels quatre períodes de l'any corresponents.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia - Laboralista | Interim Direcció de RRHH

asampedro@sensusconsultoria.com

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com