Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Fitxar al treball podrà ser obligatori per evitar el frau de les hores extres

Fitxar al treball podrà ser obligatori per evitar el frau de les hores extres

El Ministeri de Treball està preparant una nova normativa que obligui a fitxar a les persones treballadores perquè les empreses tinguin un registre diari de l'hora d'entrada i sortida de la plantilla.

L'objectiu d'aquesta mesura és posar fi a les hores extres que no cotitzen o no es paguen i així evitar abusos.

La proposta de govern, que en tot cas necessitarà el suport parlamentari per a ser aprovada, recull que els convenis collectius podran establir la forma d'organització del registre de la jornada i d'accés al mateix de la persona treballadora.

Les empreses hauran de conservar aquests registres durant 4 anys i deixar-los a disposició de la Inspecció de treball i, a més, treballadors i representant sindicals, hauran de rebre mensualment un registre de les hores ordinàries i extraordinàries realitzades.

L'esborrany del ministeri també preveu sancions per a aquelles empreses que incompleixin la normativa, una multa proporcional al nombre de la plantilla.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]