Gravar amb càmeres ocultes no viola la intimitat dels treballadors (si hi ha sospita raonable)

El Tribunal Europeu de Drets Humans canvia el seu propi criteri i dona la raó a l'empresa que va installar càmeres ocultes, ja que sospitava que 5 caixeres robaven en el seu supermercat. La Gran Sala creu que hi ha una clara justificació perquè els gerents del supermercat prenguessin la decisió de no comunicar la installació d'algunes d'aquestes càmeres davant la raonable sospita d'una conducta que podria ser delictiva i que estava generant pèrdues a l'empresa. La decisió afegeix que els tribunals nacionals no s'han excedit en la seva apreciació que aquesta videovigilància era "proporcionada i legítima".
Contra esta resolució no cap recurs, de manera que Espanya no haurà d'indemnitzar a les cinc demandants -una d'elles morta-, amb 4.000 euros per danys morals i al voltant de 500 per honoraris.
No ha estat una conclusió gens fàcil. ja que calia valorar privacitat vs. comissió de delicte. Encara que, sí va haver unanimitat en rebutjar que s'hagués vulnerat el dret a un judici just, establert en l'article 6 del mateix conveni, perquè les gravacions ocultes no han estat l'única prova de la qual s'han valgut els tribunals espanyols. Van comptar a més amb declaracions de testimonis que van donar suport que s'havien produït robatoris.

Maria Àngels Sampedro Lopez
Sòcia - Laboralista | Interim Direcció de RRHH
asampedro@sensusconsultoria.comLlicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.
Articles relacionats
Regulació de pensions, cotitzacions a la Seguretat Social i SMI
11/01/2018Es produeix una revalorització de les pensions en la seva modalitat contributiva del 0,25% en aplicació de la Llei 23/2013 reguladora del Factor de Sostenibilitat i l'Índex de Revalorització del Sistema de Pensions de la Seguretat Social.
Reclamació sobre l'import de les hipoteques
19/10/2018A SENSUS ADVOCATS hem analitzat la sentència del Tribunal Suprem d´ahir.