Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Gravar amb càmeres ocultes no viola la intimitat dels treballadors (si hi ha sospita raonable)

Gravar amb càmeres ocultes no viola la intimitat dels treballadors (si hi ha sospita raonable)

El Tribunal Europeu de Drets Humans canvia el seu propi criteri i dona la raó a l'empresa que va installar càmeres ocultes, ja que sospitava que 5 caixeres robaven en el seu supermercat. La Gran Sala creu que hi ha una clara justificació perquè els gerents del supermercat prenguessin la decisió de no comunicar la installació d'algunes d'aquestes càmeres davant la raonable sospita d'una conducta que podria ser delictiva i que estava generant pèrdues a l'empresa. La decisió afegeix que els tribunals nacionals no s'han excedit en la seva apreciació que aquesta videovigilància era "proporcionada i legítima".

Contra esta resolució no cap recurs, de manera que Espanya no haurà d'indemnitzar a les cinc demandants -una d'elles morta-, amb 4.000 euros per danys morals i al voltant de 500 per honoraris.

No ha estat una conclusió gens fàcil. ja que calia valorar privacitat vs. comissió de delicte. Encara que, sí va haver unanimitat en rebutjar que s'hagués vulnerat el dret a un judici just, establert en l'article 6 del mateix conveni, perquè les gravacions ocultes no han estat l'única prova de la qual s'han valgut els tribunals espanyols. Van comptar a més amb declaracions de testimonis que van donar suport que s'havien produït robatoris.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia - Laboralista | Interim Direcció de RRHH

asampedro@sensusconsultoria.com

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com