Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Gravar a persones treballadores amb càmeres ocultes sense avisar vulnera la privacitat

Gravar a persones treballadores amb càmeres ocultes sense avisar vulnera la privacitat
El Tribunal Europeu de Drets Humans considera que Espanya no va protegir la intimitat de les persones treballadores, que van ser acomiadats després de visualitzar-se robant.

Per aquest fet, el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg condemna l'Estat Espanyol a pagar una multa de 4.000€ a les persones treballadores afectades per "danys no pecuniaris", per les gravacions. En la sentència es destaca que els demandants havien estat informats de les càmeres de vigilància installades al supermercat, però no tenien coneixement de les càmeres amagades, per les quals es considera que ha estat violada la seva intimitat.

El Tribunal considera que les proves obtingudes mitjançant una gravació vulneren el dret a la privacitat de les persones treballadores, i no serien legals si no se n'ha informat prèviament els treballadors.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]