Sensus Consultoria
NOTÍCIES Consultoria fiscal, comptable i gestió tributària

Hisenda anuncia possibles revisions

26/04/2017

Els informem que des de fa uns mesos l’Agència Tributària està avisant que coneix els moviments bancaris i que els pot creuar amb les declaracions presentades de l’IVA. Així ho fa dirigint-se a empresaris, professionals i societats, amb moviments en els seus comptes bancaris que no són coherents o no queden justificats amb les rendes declarades.

L’Agència Tributària fa advertiment que durant l’any 2017 farà un especial seguiment a aquells contribuents que presentin les esmentades incoherències i que els podrà visitar per prendre dades o bé per iniciar actuacions de comprovació.

Això constitueix una novetat en el comportament i en les actuacions de l’Agència Tributària. Tot fa pensar que és una iniciativa per tal que aquells contribuents que se sentin afectats regularitzin de forma voluntària la seva situació tributària.

Aquests avisos formen part d’un pla especial de seguiment del compliment de les obligacions tributàries dins el pla anual de control tributari 2017, en el capítol destinat a l’IVA i la lluita contra l’economia submergida. Aquest pla de control vol potenciar l’anàlisi de la capacitat adquisitiva real dels contribuents contrastant-la amb les dades obtingudes de les declaracions presentades.

L’Agència Tributària avisa que s’intensificaran les visites personals a les seus on es realitza l’activitat econòmica amb la finalitat de regularitzar situacions d’infradeclaració d’ingressos. Així, anuncien que en el 2017 les actuacions aniran principalment dirigides a aquells sectors on s’aprecia un risc més alt en el frau per IVA com ara el comerç al detall i les vendes al consumidor final.

També caldrà prevenir possibles actuacions de comprovació sobre les rendes percebudes y declarades com a totalment o parcialment exemptes, com ara els treballs realitzats a l’estranger i les dietes. L’Agència Tributària no considera exemptes aquestes rendes en el cas d’Administradors i socis no depenents.

Alex Rosillo

Àrea econòmica i financera | Àrea econòmica i financera

arosillo@sensusconsultoria.com

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com