Sensus Consultoria
NOTÍCIES Consultoria fiscal, comptable i gestió tributària

Hisenda cobrarà interessos a partir del 20 de setembre pels impostos ajornats per la Covid19

27/08/2020
Hisenda cobrarà interessos a partir del 20 de setembre pels impostos ajornats per la Covid19

Més de 600.000 autònoms i pimes, van ajornar els seus impostos del primer trimestre amb la sol·licitud COVID-19. Aquests s'hauran de pagar, per mevitar pagar interessos.

Els autònoms i pimes que es van acollir als ajornaments del primer trimestre d'aquest any, aplicats pel govern entre les mesures per salvar les dificultats creades pel confinament durant l'estat d'alarma.

Es començaran a pagar interessos de demora a partir del 20 de Setembre, tot i que el pagament dels impostos seguirà sent fins al pròxim 20 de Novembre.

Així doncs, si no es volen pagar interessos de demora a l'AEAT, es pot procedir a fer el pagament a través de la seu electrònica – pagar, ajornar i consultar deutes.

L'ajornament tributari es va aprovar pel consell de ministres el passat 15 d'Abril, i va permetre a tots els negocis que facturessin per sota els 600.000€ posposessin el pagament de les autoliquidacions com l'IVA o l'IRPF durant un termini de sis mesos, quatre d'ells sense interessos.

No obstant això, si es pren la decisió d'ampliar el termini i pagar interessos, aquests són de 3,75% anual, segons està establert com interès legal dels diners.

Alex Rosillo

Àrea econòmica i financera | Àrea econòmica i financera

arosillo@sensusconsultoria.com

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com