Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Tot el que necessites saber sobre els lots de nadal

Tot el que necessites saber sobre els lots de nadal


Un any més, arriba el Nadal. I, amb ella, comencen els lliuraments als clients, empleats, proveïdors o directius dels "típics" regals de Nadal.

Des de fa força temps, aquests regals són una tradició, especialment el Lot de Nadal. És una forma que té l'empresa per mostrar gratitud cap a persones o institucions que tenen relació directa amb l'empresa, o com a forma de fidelitzar els clients i mostrat agraïment als equips.

No obstant això, més enllà d'aquest detall, hem de saber que aquests obsequis també tributen i cotitzen. Per això, intentarem aclarir com tributen els regals de Nadal als empleats i dins de la pròpia empresa, perquè tot quedi correctament reflectit a efectes fiscals i de Seguretat Social.

RETRIBUCIÓ ESPECIE: La entrega de lots de Nadal a les persones treballadores té la consideració de retribucions en espècie. Conseqüentment han d'estar subjectes a cotització de seguretat social i retenció de IRPF. Això implica que el cost d'adquisició de cadascuna d'aquestes cistelles o regals s'ha d'imputar en nòmina a cadascun dels seus destinataris, cotitzant i tributant.

RENDIMENT IRREGULAR: La Direcció General de Tributs (V2369-17) ha establert que qualsevol benefici social, com per exemple pot ser una cistella de Nadal atorgada per l'empresa, que es substitueixi per una compensació econòmica haurà tributar en IRPF com a rendiment irregular. Precisament per aquest tipus de rendiments la normativa aplicable preveu una reducció del 30% sempre que s'obtinguin de manera notòriament irregular en el temps, i s'imputen a un únic període impositiu.

IMPOST DE SOCIETATS: El cost del lots de Nadal tenen la consideració de despesa deduïble a efectes de l'Impost de Societats sempre que formin part de l'ús i costums de l'organització respecte als seus empleats. Si l'empresa s'ha deduït aquesta despesa en l'Impost de Societats, a més de justificar documentalment el mateix, ha d'imputar als empleats la despesa de cada obsequi com a retribució en espècie, per la qual cosa s'hauran de realitzar els apunts corresponents.
No obstant això, en el cas de l'IVA, no seria deduïble, llevat que estiguessin constituïdes per articles amb el logotip de l'empresa, el que permetria considerar-les com a objectes publicitaris, no com regals.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]