Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea econòmica i financera

Mesures Ajuntament de Manresa COVID 19

20/03/2020
Mesures Ajuntament de Manresa COVID 19

L’Ajuntament de Manresa ha decidit un paquet de mesures econòmiques i fiscals per fer front a la crisi del coronavirus Covid-19 i atenuar els efectes sobre la ciutadania, els autònoms, el petit comerç i les empreses.

Les mesures econòmiques i fiscals adoptades són les següents:

MESURES GENERALS

  Pagament d’impostos i taxes a l’Ajuntament. L’Ajuntament de Manresa ja ofereix als contribuents un sistema de pagament mitjançant una quota mensual i, per tant, recorda que les famílies, autònoms i empreses poden sol·licitar el pagament de tributs periòdics de l’any mensualment fins al novembre i sense interessos.
  Suspensió temporal de les quotes de les llars d’infants, Conservatori Municipal de Música i Escola d’Art. Les famílies no hauran de pagar les quotes d’aquests tres serveis educatius municipals mentre continuï interrompuda la seva activitat.
  Congelació dels procediments de cobrament. L’Ajuntament no tramitarà nous procediments de cobrament en via executiva ni noves ordres d'embargament fins passada la crisi del coronavirus. El termini de la resta de liquidacions han quedat suspesos.

MESURES DESTINADES AL COMERÇ I A LA RESTAURACIÓ

  Taxa de terrasses. Als establiments que ja havien pagat la taxa de terrasses se'ls retornarà la part proporcional pels dies que han hagut d’estar tancats.
  Taxa de recollida d’escombraries comercial. S’obrirà una línia d’ajuts per compensar la taxa d’escombraries pels dies que els establiments hagin hagut de tancar. Caldrà una sol·licitud prèvia per part de l’establiment.

MESURES DESTINADES A AUTÒNOMS, EMPRESES I PROVEÏDORS DE L'AJUNTAMENT

  Termini de pagament. S’escurçarà el termini de pagament als autònoms i empreses que són proveïdors de l'Ajuntament de Manresa.
  Retorn dels microcrèdits. S'ajornarà el termini de retorn dels microcrèdits que l'Ajuntament de Manresa concedeix per afavorir la creació d'empreses.

MESURES D’AJUT AL LLOGUER

  Ajornament de lloguers a FORUM. L’empresa municipal FORUM ajornarà el cobrament dels lloguers socials i assequibles dels 321 habitatges que gestiona, així com dels seus locals comercials. Per optar a aquesta mesura caldrà una sol·licitud prèvia, i l’ajornament es farà per un termini màxim de 18 mesos i sense interessos.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Manresa demana als propietaris que tenen habitatges i locals comercials en règim lloguer que col·laborin per superar les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus i que valorin el fet de no prioritzar el guany econòmic per davant de la cohesió social de la nostra ciutat.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com