Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Consultoria fiscal, comptable i gestió tributària

Mesures urgents en màteria tributrària RDL 18/2019

Mesures urgents en màteria tributrària RDL 18/2019

En els darrers dies de l’any hem conegut un parell de publicacions que creiem que poden ser del seu interès i que tot seguit els resumim.

En data 27 de desembre s’ha publicat el Reial decret llei 18/2019, pel que s’adopten mesures en matèria tributària, cadastral i de seguretat social.

Les novetats més importants en matèria tributària són les següents:

 • Excepte per les activitats agrícoles, ramaderes i forestals que tenen el seu propi límit quantitatiu per volum d’ingressos, es prorroguen per la resta d’activitats per l’exercici 2020, els límits per l’aplicació del mètode d’estimació objectiva (mòduls) en l’IRPF. Per tant el límit seguirà situat en els 150.000 euros de volum d’ingressos íntegres de l’any anterior, i en 75.000 euros quan el volum de rendiments correspongui a operacions per les quals es té l’obligació d’emetre factura al ser el destinatari un empresari o professional que actua com a tal.
 • Transitòriament com s’ha fet en els darrers exercicis, aquests límits queden establerts per l’exercici 2020 en 250.000 euros i 125.000 euros respectivament.

PACTE DE GOVERN, COALICIÓ PROGRESSISTA PSOE/ UNIDAS PODEMOS

En matèria fiscal, el pacte de govern de la coalició progressista preveu incidir en els següents aspectes fiscals durant la seva legislatura:

 • Lluita contra el frau fiscal reforçant els mitjans dedicats a aquesta finalitat. Es potenciarà la prevenció del frau amb la llista de morosos de la AEAT, es prohibiran les amnisties fiscals i el software de doble ús, s’impulsarà la unitat de control de grans patrimonis i s’exercirà un major control sobre les SICAV.
 • Augment de la progressivitat del sistema fiscal

IMPOST SOBRE SOCIETATS:

 • Tributació mínima del 15% per les grans corporacions i del 18% per les entitats financeres i empreses d’hidrocarburs.
 • Limitació de les exempcions de dividends i plusvàlues de societats per la participació en altres societats.
 • Millores en la fiscalitat de les PIMES. Reducció del tipus impositiu del 25% al 23% per les societats que facturin menys d’1 milió d’euros.

IMPOST SOBRE LA RENDA:

 • Augment de 2 punts sobre la base general per rendes superiors a 130.000 euros i de 4 punts a partir de 300.000 euros. El tipus impositiu de les rendes de capital s’incrementarà en 4 punts percentuals a partir de rendes superiors a 140.000 euros.
 • S’estudiarà la fiscalitat de les grans fortunes per tal que contribueixin a un sistema fiscal més just i progressiu.
 • Adaptació de l’actual sistema tributari a l’economia del segle XXI aplicant nous impostos sobre determinats serveis digitals com. Tributació sobre transaccions financeres de compra d’accions espanyoles. Es desincentivaran els comportaments nocius pel medi ambient.
 • Es reduiran els tipus d’IVA dels serveis veterinaris i dels productes d’higiene femenina.
 • Revisió dels règims fiscals de les cooperatives i societats laborals per tal de recuperar l’eficàcia tributària en el foment d’aquests tipus d’empreses.
 • Es reformarà el règim jurídic i fiscal de les SOCIMIS, aplicant un tipus impositiu del 15% sobre els beneficis no distribuïts.
JORDI MASSAFRET TORRES

Jordi Massafret Torres

Soci | Àrea econòmica i financera

[email protected]

Llicenciat en Economia per la UB. Amb 30 anys d'experiència com a assessor integral d'empreses, principalment en l'àrea econòmica-financera i fiscal.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]