Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea econòmica i financera

Modificacions del model 190 i dels terminis de presentació dels models 171,184,345 i 347


L'Agència Tributària modifica el model 190 per a la declaració del resum anual de retencions i ingressos a compte de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques així com la modificació dels terminis de presentació dels models 171, 184, 345 i 347.


Respecte al model 190, al marge de les modificacions que afecten la forma i al disseny del propi model, a partir d'aquest any no s'inclouran al model 190 les beques exemptes de quantia inferior a 3.000 euros anuals.

Això implica que les beques exemptes que es conceptuïn com a tals, s'han de consignar per part de l'entitat pública en el model 347 si són inferiors als 3.000€ i en el model 190 en cas de resultar igual o superiors a aquesta quantia.

Amb aquesta modificació es pretén que tots els imports satisfets d'un mateix perceptor, en concepte de beques exemptes, es reflecteixin en un mateix model de declaració i a més s'eliminin els problemes en la imputació de dades fiscals per fet de consignar aquestes beques exemptes en el model 347, ja que en aquest model no es poden reflectir com exemptes.


modelo-190-modificacion


Respecte als models 171, 184, 345 i 347, es modifiquen els terminis de presentació d'aquestes declaracions informatives.

Un dels principals objectius de l'Agència Tributària és el de facilitar als contribuents la tramitació de les declaracions tributàries i, en el cas que resultin a retornar, es pugui efectuar la devolució tan aviat com sigui possible. Per això, és imprescindible que l'Administració Tributària disposi de la informació que proporcionen aquest models al més aviat possible, i per això s'anticipa la data de la seva presentació al 31 de gener de cada exercici.

La seva aplicació serà per primera vegada, per a presentació de les declaracions anuals dels models 171, 184 i 345, corresponents a 2017 s'hauran de presentar entre l'1 i el 31 de gener de 2018.

Pel que fa la modificació de presentació del model 347, entrarà en vigor el 2018. Per tant, el termini de presentació passarà a ser de l'1 al 31 de gener de 2019, en relació a les operacions realitzades durant l'any 2018.


JORDI MASSAFRET TORRES

Jordi Massafret Torres

Àrea econòmica i financera

[email protected]

Llicenciat en Economia per la UB. Amb 30 anys d'experiència com a assessor integral d'empreses, principalment en l'àrea econòmica-financera i fiscal.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]