Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Notificació del codi col·lectiu al tramitar altes de les persones treballadores per compte aliè

Notificació del codi col·lectiu al tramitar altes de les persones treballadores per compte aliè

A partir del 5 de novembre de 2018 serà obligatori indicar el codi de conveni al tramitar altes de les persones treballadores per compte aliè.

Ja és obligatori comunicar el conveni col·lectiu en les altes de les persones treballadores. No obstant això, des de la data, l'empresa haurà d'indicar el codi de conveni col·lectiu que vagi a aplicar respecte al treballador.

En el supòsit que en l'àmbit de l'empresa resulti d'aplicació més d'un conveni col·lectiu, en les altes de les persones treballadores per compte aliè s'haurà de comunicar un dels codis de conveni col·lectiu que sigui aplicable al treballador. Si al treballador resulta aplicable un altre, o altres, codis de conveni col·lectiu, aquests codis no es comunicaran de forma independent a la de l'alta, sinó a través d'ACT (Anotació de Conveni Col·lectiu de treballador) o mitjançant el servei online (Anotació de Conveni Col·lectiu).

Les Empreses de Treball Temporal hauran de comunicar els codis de conveni col·lectiu aplicables, tant de la pròpia empresa com de les empreses usuàries en funció del lloc de treball a exercir per les persones treballadores a nivell d'empresa a través dels procediments indicats en el segon paràgraf d'aquest apartat, com a nivell de treballador segons el que indica el paràgraf anterior.

A partir de l'1 de desembre vinent de 2018 les empreses a les quals sigui aplicable més d'un conveni col·lectiu han de comunicar els codis de conveni col·lectiu aplicables a cada un dels treballadors en situació d'alta que tinguin en aquell moment.

Es podrà fer a través de l'acció ACT o mitjançant el servei online. En el cas que consti a les bases de dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social un codi de conveni col·lectiu que no sigui aplicable al treballador s'haurà d'eliminar a través de la ECT (Eliminació de Conveni Col·lectiu de Treballador.)

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]