Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea econòmica i financera

Nous terminis per remetre factures

03/03/2017

Des de l’1 de gener de 2017 la remissió de les factures emeses als clients s’haurà de fer en el mateix moment de la seva expedició o bé, quan el destinatari sigui un empresari o professional, abans del dia 16 del mes següent al de la data en què s’hagi produït el meritament de l’IVA.

Fins aquest 1 de gener el termini per remetre les factures als clients que tinguessin la condició d’empresaris o professionals era d’un mes des de la data d’expedició de la factura.

Per tant, aquesta modificació del reglament de facturació, ens deixa les següents obligacions i terminis:

Si el destinatari de l’operació no és empresari ni professional, la factura haurà d’expedir-se i enviar-se en el moment en què es realitzi l’operació

Si el destinatari de l’operació és empresari o professional, la factura haurà d’expedir-se i ser enviada abans del dia 16 del mes següent a aquell en què s’hagi produït el meritament de l’IVA.

Recordem que amb caràcter general l’IVA es merita quan es consideren lliurats els béns o prestats els serveis.

Departament d’Economia i Fiscalitat

Manresa, 28 de febrer de 2017 201709 NOUS TERMINIS PER REMETRE LES FACTURES ALS CLIENTS.pdf

Daniel Jimenez

Auditor | Auditoria & Assurance

djimenez@sensusconsultoria.com

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com