Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

L'omissió de registre de jornada genera la presumpció d'existència de jornada a temps complet

L'omissió de registre de jornada genera la presumpció d'existència de jornada a temps complet

Si no hi ha registre de jornada, la càrrega de la prova recau en l'empresa i no en les persones treballadores.

Així ho ha determinat la sentència del Tribunal Suprem de Justícia de Castella i Lleó, a partir de la inexistència del registre horari, les regles de distribució de la càrrega de la prova determinen que és l'empresa a qui correspon acreditar una jornada a temps parcial i no a la treballadora demostrar que la seva jornada és a temps complet.

En la sentència, el tribunal deixa clar que davant la injustificada falta d'aportació del registre de jornada i, amb això, l'absència d'acreditació de la seva existència, és clar indici d'incompliment de les obligacions que en aquesta matèria correspon a l'empresa, no pot fer-se recaure sobre la persona treballadora la càrrega d'acreditar la realització d'una jornada a temps complet.

Suposaria, a més, raona el TSJ, desconèixer els efectes propis del criteri de disponibilitat i facilitat probatòria que preveu l'article 217.7 de la LEC, conforme al qual correspon a l'empresa la gestió dels registres de jornada acreditatius de la realitzada i qui pot i ha de aportar-los, de ser-li requerits, com així va ocórrer en aquest cas.

Esperem que la informació facilitada hagi estat del seu interès. Estem a la seva disposició per a qualsevol dubte o consulta que es pugui presentar.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]