Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

L'OMS reconeix per primera vegada com la síndrome de Burn-out com una malaltia dins de la CIE-11

L'OMS reconeix per primera vegada com la síndrome de Burn-out com una malaltia dins de la CIE-11

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha reconegut per primera vegada la síndrome del burn-out dins del seu Classificació Estadística Internacional de Malalties i Problemes de Salut connexos (CIE-11).

L'acord es va produir el passat 25 de maig i cal tenir en compte que la CIM-11 no entrarà en vigor fins l'1 de gener de 2022.

La decisió de reconèixer la síndrome del burn-out com malaltia suposa un gran pas a l'hora de posar fi a les controvèrsies que han existit fins ara entre els experts sobre com definir i conceptualitzar aquesta síndrome i si havia o no considerar-se realment com una malaltia .

Al CIE-11 es conceptualitza el "burn-out" com una síndrome produït com el resultat d'un quadre d'estrès crònic en el lloc de treball que no s'ha gestionat de manera correcta i que ha desembocat en una situació d'esgotament extrem.

La síndrome es caracteritza per tres dimensions:

  • Sentiment d'esgotament generalitzat
  • Sentiments de negativitat o estrès directament relacionats o motivats per la feina
  • Com a conseqüència de l'anterior, el treballador no pot rendir de manera adequada al seu lloc de treball.

Respecte a la CIE-11, des de l'OMS destaquen que «ha estat actualitzada per al segle XXI, reflecteix avanços científics i mèdics fonamentals i pot integrar-se bé amb les aplicacions sanitàries electròniques i els sistemes d'informació».

Aquesta nova versió és totalment electrònica, permet registrar més detalls i és molt més fàcil d'usar i aplicar, el que reduirà el nombre d'errors i els costos, i farà que sigui molt més accessible, especialment en entorns amb baixos recursos.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]