Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

El permís per naixement del conveni ha de sumar-se al de paternitat general

El permís per naixement del conveni ha de sumar-se al de paternitat general

L'Audiència Nacional (AN) ha determinat que els permisos per naixement que recullen els convenis collectius de les empreses ha de sumar-se el permís legal per paternitat vigent en cada moment.

En una sentència del passat 29 de novembre, l'AN dona la raó en la seva totalitat a una demanda del sindicat contra una empresa, que pretenia eliminar els quatre dies de permís per naixement de fill o sis en cas de desplaçament, que inclou el conveni collectiu interprovincial d'aquesta companyia.

L'empresa va entendre que podria eliminar aquest permís de fins a sis dies a causa de que el Reial Decret Llei de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en l'ocupació, que va entrar en vigor l'1 d'abril de 2019, ampliava de forma progressiva el permís de paternitat a les 16 setmanes per equiparar-lo a el de la dona, i, a el temps eliminava el permís de dos dies que incloïa l'Estatut dels Treballadors per als pares.

No obstant això, l'AN reconeix expressament "el dret de les persones treballadores afectats pel conflicte a gaudir del permís per naixement de fill de quatre dies laborables ampliables a 6 naturals en cas de desplaçament contingut en l'article 30 del Conveni collectiu interprovincial de l'empresa per els anys compresos entre 2017 i 2020 ".

A QUI AFECTA?

El tribunal afegeix que aquest permís o llicència retribuïda que estava en litigi "els assisteix a totes les persones treballadores el naixement o adopció de fill s'hagi produït amb posterioritat a l'entrada en vigor de Reial decret llei d'1 de març". D'aquesta manera, l'empresa haurà de reposar els dies a aquells treballadors als que l'hi hagués negat.

Generalment, aquests permisos que ara s'han posat en qüestió es van incloure en els convenis per millorar els dos dies que determinava l'Estatut dels Treballadors per als pares fins a 2007. Però des d'aquell any, i fins a la data, el permís de paternitat ha anat ampliant-se progressivament fins a les 12 setmanes actuals i les 16 previstes a partir de gener de 2021, quan aquest permís quedarà equiparat totalment a el de les mares.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]