Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Permisos laborals per les eleccions al congrés dels diputats i al senat el dia 28 d'abril de 2019

Permisos laborals per les eleccions al congrés dels diputats i al senat el dia 28 d'abril de 2019

En data de 8 d’abril de 2019 s’ha publicat la ORDE TSF/63/2019, en que s’estableixen les instruccions necessàries per la participació de les persones treballadores en les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del dia 28 d’abril de 2019

En relació als permisos retribuïts de les persones treballadores fixen sempre que la jornada laboral coincideixi almenys dues hores amb l'horari de la votació. Els permisos varien en funció del nombre d’hores que coincideixin la jornada laboral i l'horari de votació.

  • Si coincideixen un màxim de 2 hores: no hi ha dret a permís retribuït.
  • Si coincideixen entre 2 i 4 hores: permís retribuït de 2 hores.
  • Si coincideixen 4 o més hores : permís retribuït de 4 hores.

L’empresa determinarà el moment d’utilització del permís per a exercir el seu dret de vot ien tot moment disposa del dret a sollicitar al treballador que acrediti que efectivament ha emprat el permís retribuït per exercir el seu dret a sufragi.

En cas de persones treballadores a temps parcial la durada del permís es reduirà de forma proporcional a la jornada de treball.

En cas de persones treballadores en torn de nit per poder gaudir del permís, la jornada laboral ha de coincidir almenys dues hores amb l'horari de votació. També es reconeix el dret a canviar el torn per poder descansar abans de la votació.

Les persones treballadores que tinguin la condició de membres de la mesa electoral o interventors disposaran d’un permís corresponent a la jornada de treball complerta el dia de les eleccions juntament amb un permís retribuït durant les cinc primeres hores de la jornada laboral del dia immediatament posterior a aquestes.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]