Sensus Consultoria
NOTÍCIES Auditoria & Assurance

Presentació d’instruments financers i altres aspectes comptables relacionats amb la regulació mercantil de les societats de capital

20/03/2019
Presentació d’instruments financers i altres aspectes comptables relacionats amb la regulació mercantil de les societats de capital

Amb data 11 de març s'ha publicat al BOE la Resolució de 5 de març de l'ICAC sobre presentació d'instruments financers i altres aspectes comptables relacionats amb aspectes mercantils de les societats de capital.

Un dels objectius és desenvolupar els criteris de presentació en el balanç dels instruments financers (com accions, participacions i obligacions) segons la normativa internacional adoptada per la UE, així com aclarir les implicacions comptables de la regulació mercantil de les societats de capital. Es precisa el tractament comptable de les aportacions socials, operacions amb accions i participacions pròpies, esmena d 'errors, aplicació del resultat, operacions d'augment i reducció de capital, emissió d'obligacions, dissolució i liquidació, i de modificacions estructurals (fusions i escissions).

Fins a la data no existia a Espanya una regulació complerta de les implicacions comptables de la regulació mercantil de les societats de capital.

Amb aquesta norma es pretén millorar la qualitat i transparència de la informació financera publicada per les societats i facilitar als usuaris d'aquesta informació, la presa de decisions econòmiques.

L'entrada en vigor i aplicació als comptes anuals serà als exercicis iniciats a partir de 1 de Gener de 2020. No obstant això, les societats podran optar a aplicar la resolució de forma retroactiva, d'acord amb el que disposa la norma de registre i valoració sobre canvis en criteris comptables, errors i estimacions comptables del Pla General de Comptabilitat.

La resolució és obligatòria per a totes les societats de capital que apliquen el Pla General de Comptabilitat i el Pla General de Comptabilitat de petites i mitjanes empreses.

Les societats cooperatives aplicaran els criteris regulats en l'Ordre EHA / 3360/2010, de 21 de desembre, per la qual s'aproven les normes sobre els aspectes comptables de les societats cooperatives, i en absència de regulació expressa, s'aplicaran de manera subsidiària els continguts en aquesta la resolució de 5 Març de el 2019.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com