Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Es prorroga fins a el 2024 el contracte de relleu de la indústria manufacturera

Es prorroga fins a el 2024 el contracte de relleu de la indústria manufacturera

El Consell de Ministres ha aprovat un paquet de mesures de suport per mitigar l'impacte de la guerra a Ucraïna (Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre), d'entre les que hi ha la pròrroga del contracte relleu a la indústria manufacturera fins al 31 de desembre de 2023.

Dins la múltiple modificació normativa realitzada pel Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d'Ucraïna i de suport a la reconstrucció de l'illa de La Palma i a altres situacions de vulnerabilitat, trobem la modificació de la D.T. 4a.6 del text refós de la Llei General de la Seguretat Social, prorrogant del contracte relleu a la indústria manufacturera fins al 31 de desembre de 2023

Es continuarà aplicant la regulació per a la modalitat de jubilació parcial amb formalització simultània de contracte de relleu, vigent amb anterioritat a l'entrada en vigor de la Llei 27/2011, d'1 d'agost, d'actualització, adequació i modernització del sistema de la Seguretat Social, a pensions causades abans de l'1 de gener de 2024, sempre que s'acrediti el compliment dels requisits següents:

Requisits que ha de reunir l'empresa:

  • Ha de ser una empresa classificada com a indústria manufacturera, és a dir, dins dels codis Grup C del CNAE 2009.
  • Ha de superar el 70% de plantilla amb contracte indefinit.

Requisits que ha de reunir la persona treballadora:

  • Tenir 61 anys com a mínim
  • Ha d'haver cotitzat com a mínim 33 anys a la data d'accés a la jubilació a qualsevol dels règims de la Seguretat Social
  • Al seu lloc de treball ha de realitzar funcions que requereixin esforç físic o alt grau d'atenció en tasques de fabricació, elaboració o transformació, així com en les de muntatge, posada en funcionament, manteniment i reparació especialitzats de maquinària i equip industrial en empreses classificades com a indústria manufacturera.
  • Acreditar 6 anys d'antiguitat a l'empresa
  • Reducció de jornada entre un 25% i un 67%, o fins a un 80% amb contracte relleu.
  • Acreditar una correspondència entre les bases de cotització del jubilat parcial i rellevista del 65%

Des de SENSUS CONSULTORIA restem a la vostra disposició per proporcionar-vos tota la informació relativa a les diferents modalitats de jubilació i elaborar un anàlisi respecte als requisits que han de concórrer en cada cas per poder accedir a cadascuna de les modalitats de jubilació.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia - Laboralista

asampedro@sensusconsultoria.com

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com