Sensus Consultoria
NOTÍCIES Dret noves tecnologies

Publicar fotos de fills pares divorciats

Publicar fotos de  fills pares divorciats

Per a publicar fotos de fills menors de catorze anys, és imprescindible l'autorització dels seus pares, o representants legals, i en cas d'estar divorciats o separats, això inclou l'autorització de tots dos pares i no només d'un d'ells, la qual cosa implica que aquesta decisió hagi de ser consensuada, ja que tots dos són titulars de la pàtria potestat.

El fet que un d'ells tingui la custòdia no significa que el progenitor que no la té perdi totes les seves funcions i la seva pàtria potestat, així que, com en gairebé totes les altres qüestions de la vida, encara que es trobi la parella separada, seran tots dos els que s'hagin de posar d'acord.

En primer lloc, hem d'intentar arribar a un acord amistós, en el qual es pot arribar a solucions parcials com modificar els ajustos de privacitat per a penjar les fotos, limitar els receptors, etc. En cas d'oposar-se al consentiment, el que interessi la publicació ha de remetre burofax per a justificar el contingut i comunicació a l'altre progenitor que es pretén penjar.

Finalment, si no hi ha acord, haurà de sotmetre's a decisió judicial. També en el cas contrari, si una vegada mostrada l'oposició de forma fefaent, l'altre pare no fes cas i publiqués, caldria recórrer al jutjat perquè resolgui.

No ha d'interpretar-se això com que un jutge prohibirà sempre a un dels pares publicar, ja que, si es donen les circumstàncies adequades, pot permetre la seva publicació.

Sembla que una dada important per a la decisió del jutge serà a qui van dirigides les fotos publicades. Si són a parents i amics pròxims se solen permetre, sinó es denega el permís per entendre que són incompatibles amb el seu dret a la intimitat i a la imatge del fill en comú. En tot cas, quedarà a criteri del jutge considerar si aquest cercle pròxim ho són 25 persones o 250.

En resum:

  • Imprescindible comptar amb l'autorització de l'altre progenitor i, si no s'hagués sollicitat, hauria de fer-ho, el fet de compartir imatges de fills menors en la xarxa és una decisió conjunta en la qual tots dos han de donar el seu consentiment.
  • Els menors a partir de 14 anys poden decidir sobre la publicació de les seves fotos en les xarxes socials, sense permís ni autorització dels pares.
  • En cas de no obtenir-se el consentiment, procediria plantejar la qüestió davant el jutjat.
ISABEL COMELLA GIL

Isabel Comella Gil

Sòcia - Advocada - Mediadora | Dret administratiu i urbanisme

icomella@sensusconsultoria.com

Llicenciada en Dret per la UB. 25 anys d'experiència com a advocada de les àrees mercantil, civil i penal.
Mediadora Cívil, Mercantil i Familiar.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com