Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

L'Audiència Nacional admet la rebaixa de sou a les persones treballadores si arriben tard

L'Audiència Nacional admet la rebaixa de sou a les persones treballadores si arriben tard

L'Audiència Nacional considera que una empresa que ha instal·lat sistemes de control de jornada pot descomptar en la nòmina de la plantilla els minuts de retard que es produeixin en la seva incorporació al lloc de treball.

Es desestima la demanda interposat pel sindicat CGT (Confederació General del Treball), que demanava que s’abonaren les diferències en sou després d'haver-los descomptat directament de les nòmines mensuals els retards en el fitxatge d'entrada

La companyia va allegar que el temps no treballat es descompta de la jornada diària, i no mensual com sostenia la CGT, i va justificar no haver permès compensar les hores perdudes amb treball addicional per la dificultat que comportaria casar-ho amb les campanyes que realitza per a tercers.

Els jutges conclouen "que, si bé en el conveni s'estableix un còmput anual de la jornada, la distribució irregular de la mateixa s'atorga al ocupador" tant pel conveni com per l'Estatut dels Treballadors, ja que "és una facultat que deriva del poder de direcció i organitzador del treball".

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]