Sensus Consultoria
NOTÍCIES Dret administratiu i urbanisme

El TJUE obre la porta a reclamar per les hipoteques amb IRPH

03/03/2020
El TJUE obre la porta a reclamar per les hipoteques amb IRPH

Avui, dimarts 3 de març de 2020, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha de dictat sentència sobre l'aplicació l’Índex de referència de préstecs hipotecaris (IRPH) a les hipoteques espanyoles, acordant que es tracta d’un índex que es pot anullar per abusiu, si va haver manca d’informació al consumidor.

D’aquesta forma el TJEU contradiu el que havia dictat el Tribunal Suprem Espanyol i obre la porta a que els consumidors espanyols que hagin contractat una hipoteca referenciada amb l’índex IRPH puguin reclamar el retorn dels diners pagats de més a causa de l’aplicació del citat índex, en comparació a l’aplicació d’altres índexs més avantatjosos, com podria ser el conegut EURIBOR.

La Sentencia basa la seva decisió en la falta d’informació proporcionada al consumidor sobre els diferents índexs disponibles per regular els interessos vinculats a la seva hipoteca, especialment, sobre el seu sistema de càlcul, referencies i sobre la possible evolució futura de cadascun d’aquests.

Generalment, les entitats bancaries no proporcionaven als clients una informació clara i comparativa sobre les característiques i evolució prevista per cadascun dels índexs disponibles en el moment de contractar la seva hipoteca.

Això suposa que la gran majoria de consumidors que tinguin contractat un préstec hipotecari amb els interessos vinculats a l’índex IRPH, puguin sollicitar la nullitat d’aquesta clàusula de revisió, i reclamar el retorn de tots els diners pagats de més a causa de la seva aplicació.

Al nostre despatx ja estem preparats per a portar a terme aquestes reclamacions. Consulteu-nos!

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com