Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

La Seguretat Social comença a utilitzar el "Big Data" per detactar autònoms ficticis

La Seguretat Social comença a utilitzar el "Big Data" per detactar autònoms ficticis

La Tresoreria General de la Seguretat Social ja aplica el Big Data als seus processos de gestió. En concret, per detectar i lluitar contra el frau i identificar els autònoms ficticis.

A través d'aquest sistema, la Seguretat Social (SS) monitoritza les dades d'1,5 milions d'empreses i 18,6 milions de treballadors.

Un dels principals sistemes empleats consisteix a detectar empreses fictícies. Es tracta de localitzar companyies sense activitat real, empleats ficticis en empreses amb activitat i autònoms ficticis. En aquesta actuació s'han analitzat 12.170 milions d'empreses fins a desembre de 2017 i s'han identificat a 104.347 treballadors afectats.

D'altra banda, s'han implantat indicadors per detectar conductes delictives, provocant l'actuació sobre 2.432 empreses les quals han desembocat en actuacions judicials per presumpte delicte a la SS en 613 d'elles, (un 30% d'índex d'acció judicial), amb un total d'imports regularitzats que ascendeix a 36.499.781 euros.

A part d'això s'ha aplicat un model predictiu amb 300 variables. Aquest ha estat capaç de detectar els casos amb elevada possibilitat d'incompliment. Així mateix, ha identificat casos amb risc d'entrar en un procediment concursal en els propers 6 mesos, millorant en un 200% la identificació a priori d'aquestes situacions.


MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]