Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Sentència accident in-itinere

26/04/2017

Li informem sobre una sentència del Tribunal Suprem en la que considera que no es produeix cap fractura en la connexió laboral si el treballador, després d’acabar amb la seva jornada laboral, dedica part del temps en acomiadar-se, parlar amb algun company o portar-lo al seu domicili.

Aquesta sentència prové d’un cas en el que un treballador del món de la construcció, al acabar la seva jornada laboral, va acompanyar a dos companys fins al seu domicili, i en el transcurs del viatge es va produir una collisió en la que va perdre la vida.

La sentència de 14 de febrer de 2017 considera que el fets provats acrediten que la finalitat principal del viatge és de caire laboral, per tant es considera l’accident in itinere, amb totes les conseqüències d’un accident de treball, contravenint les sentències de primera instància en les que s’indicava que hi havia una fractura del element cronològic, fet que impedia considerar l’accident in itinere.

Aquesta interpretació flexible basada en la sentència, considera que fets com acomiadar-se d’un company, portar-lo a casa, o inclús fer alguna gestió (posar combustible, realitzar una mínima compra) no es considera cap trencament de la cronologia tant de l’anada com de la tornada de la feina.

Núria Bonavila

Àrea laboral

[email protected]

Diplomatura en Ciències Empresarials
Postgrau en Relacions Laborals

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]