Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Sentència acomiadament nul

03/03/2017

Informem sobre la publicació de la sentència del Jutjat del Social nº 33 de Barcelona de data 23 desembre 2016 en la que es reconeix la nul·litat per discriminatori d'un acomiadament quan el treballador es troba en una situació d'incapacitat temporal.

La sentència es recolza en la sentència del TJUE d'1 de desembre de 2016, en l'assumpte C-395/15 Daouid, que resolia la qüestió prejudicial plantejada per l'esmentat jutjat, i que aclareix què cal entendre per "discapacitat" al sentit de la Directiva 2000/78.

Fins al moment, la doctrina del Tribunal Suprem referent a aquesta qüestió era clara: aquestes situacions, en les que l'ocupador addueix "falta de rendibilitat en el manteniment del lloc de treball" podien donar lloc a un acomiadament improcedent, però, en cap cas, nul. Aquest criteri jurisprudencial ha generat, en opinió del jutge, una situació en la qual l'empresari, des de la seguretat que serà aplicada aquesta doctrina, i assumint el cost econòmic de la declaració d'improcedència, acomiada sense necessitat de causa objectiva o real al treballador malalt o accidentat.

En la sentència, conclou que l'acomiadament del treballador accidentat, gairebé dos mesos després de l'accident i quan seguia de baixa mèdica, constitueix una discriminació directa per raó de discapacitat o indirecta perquè el seu acomiadament ha suposat una "barrera" a impedir la seva recuperació, i amb ella, la participació en igualtat de condicions en la vida professional


Departament Laboral

Manresa, 6 de febrer de 2017

Núria Bonavila

Àrea laboral

[email protected]

Diplomatura en Ciències Empresarials
Postgrau en Relacions Laborals

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]