Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Sentència justificació despeses

03/03/2017

Informem sobre la publicació de la sentència de la Sala de lo Social del Tribunal Suprem de 15 de setembre de 2016, que confirma la sentència dictada per la Sala de lo Social de l’Audiència Nacional del 09 d’abril de 2015 on es plantejava un conflicte col·lectiu en el que l’empresa va aprovar una normativa interna que contenia les exigències documentals per la justificació de les despeses de dietes d’àpats.

Respecte això, la sentència de l'Audiència Nacional aporta un criteri clarificador:

- Si l'import pactat per a la dieta és fix, el treballador no té l'obligació d'acreditar documentalment aquesta despesa, llevat que expressament el conveni col·lectiu disposi el contrari.

- Si les despeses compensables són variables (quilometratge, peatges, aparcament, transport públic, etc.), llavors sí serà admissible i raonable que l'empresa, fins i tot quan el conveni no reculli previsió al respecte, pugui exigir l'acreditació documental de la despesa.

Amb aquesta fórmula, la doctrina judicial determina que quan l'import de la dieta es fixa a tant alçat es presumeix l'existència de la despesa pel simple fet del desplaçament mentre que, quan la despesa en qüestió és variable, si és exigible al treballador l'obligació de justificar documentalment el mateix.


Departament Laboral

Manresa, 10 de febrer de 2017

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com