Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

SENTÈNCIES DE INTERÉS LABORAL

D’especial rellevància la sentència de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que revoca la decisió del Jutjat Social num.33 de Barcelona per la qual declarava nul l’acomiadament d’un treballador en situació de baixa per malaltia. ( circular 201703 de Sensus)

La sentència disposa que “la tutela legal antidiscriminatòria dels discapacitats en l’àmbit de les relacions laborals no concorren en les persones afectades per malalties o dolències simples.”

Per tant, ens trobem de nou amb la doctrina jurisprudencial anterior a aquesta polèmica sentència, és a dir, que en aquests casos, en que no concorren factors de discriminació, l’acomiadament ha de ser declarat improcedent i no nul.

En un altre ordre de jurisprudència, cal destacar la sentència de la Gran Sala del Tribunal Europeu de Drets Humans d’aquest dimarts 05 de setembre de 2017, en la que es dona la raó a un treballador a qui l’empresa llegia els seus missatges privats al seu compte de correu electrònic de la feina sense avisar-lo prèviament i al qual van acomiadar per utilitzar aquest compte per enviar correus personals als seus familiars.

També, en data d’agost s’ha conegut una sentència de la Sala Social del Tribunal Suprem, en la que considera que el canvi unilateral de deixar de considerar part del temps de la “pausa per l’entrepà” com a temps de treball efectiu no suposa una modificació substancial de les condicions de treball.

Josep Casalins Gascueña

Àrea laboral

[email protected]

Diplomatura Relacions Laborals UB

Graduat Social Col·legiat

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]