Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Sopars d'empresa de nadal. Què passa si tinc un accident?

Sopars d'empresa de nadal. Què passa si tinc un accident?


Aquest mes de desembre són habituals les celebracions de Nadal a les empreses. Des dels tradicionals sopars d’empresa fins a sessions de team bulding preparades per les companyies, s’aprofiten les dates remarcades per conviure amb els companys de feina en un ambient diferent i allunyat de l’àmbit de treball.

Cal tenir present què succeeix si en el trajecte de retorn d’una celebració d’empresa una persona treballadora té un accident. Serà considerat accident de treball com a “accident in itinere”?

El Tribunal Suprem ha ampliat el concepte d’accident in itinere fins a poder considerar accident de treball els ocorreguts en circumstàncies connexes al treball encara que no es produeixin treballant ni els trajectes d’anada o tornada a la feina.

Així doncs, en el cas dels accidents de trànsit ocorreguts després dels àpats i sopars d'empresa, i d'acord amb aquesta evolució jurisprudencial, un jutge estudiarà el cas i valorarà si l’acte ha estat organitzat per la companyia, si és d’assistència obligatòria i tots els detalls específics de l’esdeveniment per determinar si és accident laboral o no.

Concretament, els tribunals han identificat les següents anotacions;

  • Que l'empresa convidi a tota la plantilla, no faltant cap dels treballadors.
  • Que s'organitzin discursos pels superiors que dotin “d‘oficialitat" a l'esdeveniment.
  • Que s'alteri el règim ordinari de la jornada, modificant l'horari de treball perquè tots els treballadors puguin assistir.

Cal remarcar que segons la jurisprudència el consum d'alcohol no desvirtua la qualificació laboral de l'accident in itinere llevat que s'acrediti una relació directa de causalitat entre l'accident i l'estat d'intoxicació del treballador.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia - Laboralista | Interim Direcció de RRHH

asampedro@sensusconsultoria.com

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942comunicacio@sensusconsultoria.com