Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Successió de contractes - El nou empresari respon dels deutes de l'anterior

Successió de contractes - El nou empresari respon dels deutes de l'anterior

El Tribunal Suprem rectifica doctrina i determina que, el nou empresari respon dels deutes de l'anterior encara que hi hagi una previsió expressa que disposi el contrari en el conveni col·lectiu.

El cas debat una successió de contractes en què al compliment del conveni aplicable es va fer càrrec d'un treballador en la qual l'empresa anterior s'endeutava al treballador salaris per un import de 3.289,45 €. El conveni aplicable per a l'empresa és l'estatal.

El treballador interposa demanda en reclamació de la quantitat, que és estimada condemnant solidàriament a ambdues empreses al pagament dels salaris deguts i absolent del pagament al FOGASA. La nova adjudicatària interposa recurs de suplicació, que és estimat pel TS.

La qüestió debatuda consisteix a determinar si s'apliquen les garanties establertes per la successió d'empreses o les previsions contingudes en el conveni estatal d'empreses de seguretat exonerant de responsabilitat a la nova adjudicatària.

¿Es pot anar arrossegant la responsabilitat per deutes salarials?

Sí. Si l'empresa entrant accepta la seva responsabilitat solidària amb la sortint per l'article 44.3 ET, i el TS estima que la concurrència de la successió empresarial implica que la nova empresa entrant ha d'assumir els deutes salarials de la sortint, amb independència que aquell deute hagués estat adquirides d'una cedent anterior.

Per això, es conclou que la nova empresa adjudicatària del servei de seguretat que té obligació de subrogar-se en els treballadors de l'anterior empresa per mandat del conveni col·lectiu, ho ha de fer amb els requisits i límits que el mateix estableix, de manera especial, sense respondre dels deutes contrets per l'empresa adjudicatària anterior amb els seus treballadors abans de l'assumpció de la contracta per la nova empresa. Pel que es desestima el recurs.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]