Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Tarifa plana i cotizacions per autònoms i pimes 2019

Tarifa plana i cotizacions per autònoms i pimes 2019

El 2019 ha començat amb importants novetats per a autònoms i pimes, especialment en matèria de cotització i tarifa plana.

SEGURETAT SOCIAL - COTITZACIÓ I QUOTA D'AUTÒNOM

S'aprova l'augment de l'1,25% de la base mínima de cotització d'autònoms al costat d'un tipus de cotització del 30% que inclou noves cobertures socials. D'aquesta manera la base mínima de cotització de l'autònom passarà dels 932,70 euros de 2018 a 944,40 euros a partir de l'1 de gener de 2019. Aquests increments deixen una pujada de gairebé 5 euros mensuals, 53 euros anuals, en concepte de quota d'autònoms que se situa en 283,3 euros al mes a 2019. La base mínima d'autònoms queda, per primera vegada, per sota dels 1.050 euros mensuals de base de cotització fixada per als assalariats el 2019.

A més, com ja hem avançat, aquest increment és resultat de la pujada també del tipus de cotització que augmenta del 29,8% al 30% incloent les prestacions per contingències professionals, cessament d'activitat i formació que s'afegeix a les contingències comunes, fins l'any passat, les úniques obligatòries en la cotització de l'autònom.

  • Per a les contingències comunes, el 28,30%
  • Per a les contingències professionals, el 0,9%, del qual el 0,46% corresponen a les contingències d'incapacitat temporal i el 0,44 a la d'incapacitat permanent mort i supervivència.
  • Per cessament d'activitat, el 0,7%
  • Per formació professional, el 0,1%

Per tant, les noves cobertures socials facilitaran a l'autònom les següents accions;

  • Cobrar la prestació per accident de treball o malaltia professional des del primer dia de baixa.
  • Deixar de pagar quota d'autònoms a partir del segon mes de baixa per incapacitat temporal i fins al moment d'alta
  • Major accés a la prestació per cessament d'activitat la durada augmenta de 12 a 24 mesos.

TARIFA PLANA

De moment, en els inicis de 2019 es manté la tarifa plana per a nous autònoms, però s'encareix passant de 50 euros mensuals durant un any a 60 euros incloent les contingències comunes i professionals, però excloent el cessament d'activitat i la formació. Aquest increment és únicament per a les altes a partir l'1 de gener de el 2019.

A més, en l'àmbit de la conciliació laboral, les treballadores autònomes tindran accés a la tarifa plana d'un any en els dos anys posteriors a la baixa per maternitat havent cessat prèviament l'activitat.

Amb posterioritat al període inicial, i amb independència de la base de cotització triada, podran beneficiar-se de les reduccions i bonificacions sobre la quota per contingències comunes, següents, per un període màxim de fins a 12 mesos, fins a completar un període màxim de 24 mesos després de la data d'efectes de l'alta

COTIZACIÓN Y TARIFA PLANA PARA AUTÓNOMS Y PYMES 2019

* Sempre que causin alta inicial o no hagin estat en situació d'alta en els 2 anys immediatament anteriors, a comptar de la data d'efectes d'alta, en el règim especial de la Seguretat Social dels treballadors per compte propi o autònoms.

Esperem que la informació facilitada hagi estat del seu interès. Posant a la seva disposició el nostre servei d'assessoria per a autònoms i pimes que t'ajudarà a complir amb les teves obligacions fiscals i treure-li el major profit al teu negoci.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]